Parcourskaarten van de Peter van Dijk Kindertriathlon Klazienaveen.

 

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

Het gebied rond de kindertriathlon is op 15 september tussen 08:00 uur en 11:00 uur beperkt bereikbaar. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Situatie Wisselzone
De start van de kindertriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23. Hier is ook het inschrijfbureau voor het afhalen van de startbescheiden gevestigd. Startnummers kunnen hier worden afgehaald op zaterdagmiddag van 17:00 tot 19:00 uur en op zondagochtend van 7:30 tot een half uur voor de start van je serie.
Zet je fiets, helm, en kleding in het juiste leeftijdsvak (startserie). Plak de stickers op je fiets en helm, maak het startnummer vast aan de voorkant van je shirt. Hierin zit een chip voor de tijdsregistratie. Verken alvast de wisselzone: Waar kom ik het zwembad uit, hoe kom ik bij mijn fiets, waar ga ik langs naar het begin van het fietsparcours. Daarna ga je naar het zwembad voor de start van jouw startserie. Een half uur voor de start moet je aanwezig zijn.

Na het zwemmen, terug in de wisselzone, zet je eerst helm op, pak je vervolgens je fiets en loop je daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Kinderen van de jongste leeftijdscategoriën (startgroep 3 en 4) mogen alléén in deze wisselzone door de ouders worden geholpen. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone bij de sporthal (bewaakt tot 11:00).

Kindertriathlon situatie zwembad

Fietsen

Het fietsparcours loopt vanuit de wisselzone bij het zwembad rechtsom richting de wisselzone bij sporthal “de Zon”. Fiets vanuit de wisselzone RA de Planeet op. Let op, in de wisselzone mag niet gefietst worden! Ga vervolgens RA de Poolster en meteen LA Grote Beer. Einde weg RA Noorderkeerkring, LA Horizon en meteen RA Poolcirkel. Einde weg RA Brugstraat en RA Leeuw. Startgroep 3 en 4 gaan LA de wisselzone in. Startgroep 1  en 2 gaan rechtdoor en einde weg RA de Planeet voor ronde 2.

Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone. De wisselzone sluit om 11:00 uur.

Kindertriathlon fietsen

Lopen

Vanaf de wisselzone lopen de deelnemers LA de hardloopbaan op en volgen hier de aanwijzigen van de vrijwilligers. De keerpunten zijn duidelijk aangegeven door middel van pionnen. Het startnummer moet op de borst worden gedragen. Deelnemers van leeftijdscategorie 1, lopen 1000 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 2, lopen 750 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 3, lopen 500 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 4, lopen 350 m.