Algemene informatie voor de deelnemers van de Peter van Dijk Kindertriathlon Klazienaveen.

Algemene informatie:

Op 15 september organiseert Stichting Triathlon Klazienaveen de Peter van Dijk Kindertriathlon. Een prestatietriathlon, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Enige vereiste is dat je in het bezit bent van zwemdiploma A.

Je kunt deelnemen met je gewone stadsfiets of mountainebike, racefietsen mogen NIET meedoen met de kindertriathlon. Het parcours bevindt zich geheel in de buurt van het Neptunusbad te Klazienaveen. Naast individuele deelname is er bij alle afstanden de mogelijkheid om mee te doen als team, waarbij ieder teamlid een ander deel van de triathlon voor zijn rekening neemt.

Er wordt gestart in 4 leeftijdscategoriën:

  • Leeftijdscategorie 1, 11-12 jaar
  • Leeftijdscategorie 2, 9-10 jaar
  • Leeftijdscategorie 3, 7-8 jaar
  • Leeftijdscategorie 4, 5-6 jaar

Er zijn prijzen voor de beste jongens, meisjes en teams en natuurlijk hebben we voor iedere deelnemer een mooie medaille.

Je kunt je inschrijven via onderstaande knop. Dit kan t/m woensdag 11 september. Er is geen na-inschrijving en VOL=VOL! Het maximale aantal deelnemers aan de kindertriathlon bedraagt 40 per leeftijdscategorie. Dus wees er snel bij!

Houdt onze facebook-pagina in de gaten voor actuele informatie omtrent de trainingsochtend, afhalen startnummers, laatste mededelingen, vol=vol meldingen, etc.

De inschrijving is gesloten.

Parkeerinformatie:

De start van de kindertriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23, 7891 CP Klazienaveen. Nabij het Neptunusbad is voldoende parkeergelegenheid.

Afhalen startnummers:

De wedstrijdbescheiden kunnen op zaterdag 14 september van 17.00 uur tot 19.00 uur en zondag 15 september  worden afgehaald op het wedstrijdsecretariaat in het Neptunusbad Klazienaveen en zondags tot een half uur voor de start bij de wedstrijdlocatie in het Neptunusbad

 

Programma:

Zaterdag 14 september
17.00 tot 19.00 uur Afhalen wedstrijdbescheiden op het westrijdsecretariaat in het Neptunusbad
Zondag 15 september
07:30 uur tot een half uur voor de start Afhalen wedstrijdbescheiden op het westrijdsecretariaat in het Neptunusbad
08:30 uur Leeftijdscategorie 1: (100 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 1 km. lopen)
08:50 uur Leeftijdscategorie 2: (75 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 750 m. lopen)
09:20 uur Leeftijdscategorie 3: (50 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 500 m. lopen)
09:45 uur Leeftijdscategorie 4: (25 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 350 m. lopen)
10:00 tot 11:00 uur Prijsuitreiking nabij de finish
11:00 uur Sluiting wisselzone

 Briefing:

Zorg een half uur voor de start in het zwembad aanwezig te zijn en volg de aanwijzingen op van de vrijwilligers (Zwemclub Polaris/ Kindertriathlon) . Kijk voor vragen bij “Veelgestelde vragen”of stuur een mail naar info@kindertriathlonklazienaveen.nl.

Trio’s:

De chip die om de enkel moet worden bevestigd is bij de trio’s het estafettestokje. De zwemmer geeft de chip in een speciaal gedeelte van de wisselzone door aan de fietser. Na het fietsen moet eerst de fiets worden weggezet, daarna mag pas de chip in het wisselvak worden gewisseld met de loper. De chip dienst na het doorgeven om de enkel te worden gedragen. Zowel de loper als de fietser hebben een startnummer op de borst.

Zwemvaardigheid

Om deel te nemen aan de kindertriathlon moet je beschikken over zwemdiploma A. Mocht echter het badpersoneel besluiten dat (ondanks de benodigde diploma’s) je zwemvaardigheid niet voldoende is, dan zal worden besloten dat je het water moet verlaten en moet je vervolgens als laatste starten met het fietsonderdeel.

Uitslagen:

De uitslagen zullen wij publiceren op onze website.