Parcourskaarten van de Peter van Dijk Kindertriathlon Klazienaveen.

 

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

 

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Situatie Wisselzone
0De start van de kindertriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23. Hier is ook het inschrijfbureau voor het afhalen van de startbescheiden gevestigd. Startnummers kunnen hier worden afgehaald op zaterdagmiddag van 17:00 tot 19:00 uur en op zondagochtend van 7:30 tot een half uur voor de start van je serie.
Zet je fiets, helm, en kleding in het juiste leeftijdsvak (startserie). Plak de stickers op je fiets en helm, maak het startnummer vast aan de voorkant van je shirt. Draag het tijdsregistratiebandje om je enkel. Verken alvast de wisselzone: Waar kom ik het zwembad uit, hoe kom ik bij mijn fiets, waar ga ik langs naar het begin van het fietsparcours. Daarna ga je naar het zwembad voor de start van jouw startserie. Een half uur voor de start moet je aanwezig zijn.

Na het zwemmen, terug in de wisselzone, zet je eerst helm op, pak je vervolgens je fiets en loop je daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Kinderen van de jongste leeftijdscategoriën (startgroep 3 en 4) mogen alléén in deze wisselzone door de ouders worden geholpen. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone (bewaakt tot 11:00).

Kindertriathlon situatie zwembad

Fietsen
Het fietsparcours ligt rondom de voetbalvelden. Fiets vanuit de wisselzone RA de Planeet op richting de Kazerneweg. Let op, in de wisselzone mag niet gefietst worden! Vervolg het fietspad langs de Meester Ovingstraat en ga op de splitsing RA langs de sportvelden. Einde fietspad RA Meridiaan. Ga met de bocht mee naar links en RA de Planeet terug naar de wisselzone. Startgroepen 1 en 2 leggen deze ronde twee mal af. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone (Uiterlijk 11:00. uur)

Kindertriathlon fietsen

Lopen

Vanaf de wisselzone lopen de deelnemers een parcours langs/over de voetbalvelden. De keerpunten zijn duidelijk aangegeven door middel van pionnen. Het startnummer moet op de borst worden gedragen. Deelnemers van leeftijdscategorie 1, lopen 1000 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 2, lopen 750 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 3, lopen 500 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 4, lopen 350 m.